Quinta-feira, 28/10/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

8 Keshilla rreth edukates se femijeve

8 Keshilla rreth edukates se femijeve

femijet

Prej shkaqeve te edukimit te sakte te femijeve jane menyrat qe vijojne:

1- T’u mesosh atyre dhe t’ua perseritesh here pas here shqiptimin e fjales se Teuhidit.

2- T’u mesosh atyre disa prej lutjeve te shkurtra, si bismilaja para se te hane dhe elhamdulilah pas ngrenies.

3- T’ua bej te dashur faljen e namazit dhe t’i vendose ne krahe te vet kur fal sunetet ne shtepi.

4- T’u zgjeroj horizontin me ndodhi te dobishme, si historite e profeteve, ndodhite e sahabeve, ne formen me te thjeshte.

5- T’i kurajoj per dashurine e Allahut dhe xhenetin kur ata bejne pune te mira apo thone fjale te mira.

6- T’i frikesoj me inatosjen e Allahut dhe zjarrin, kur ata bejne pune te keqija, apo thone fjale te keqija.

7- Kur te arrijne ciklin e shoqerise, te perpiqet t’u zgjedhe atyre shoke te mire.

8- T’i dergoje ne rrethet ku mesohet Kur’ani permendesh.

(Visited 222 times, 1 visits today)
Tags:
Top