Segunda-feira, 11/12/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

7 Veprime të rrezikshme pas ushqimit

7 Veprime të rrezikshme pas ushqimit

7 Veprime të rrezikshme pas ushqimit !!

  • 1. Mos pini duhan

Studimet dhe eksperimentet e bëra nga ekspertët shfaqin se pirja ë një cigareje pas ushqimit është e barabartë me pirjen e 10 cigareve cka do të thotë se mundësia për kancer është shumë më e madhe.

  • 2. Mos konsumoni pemë menjëhërë 

Menjëherë pas shujtës me ushqim ngrënia e pemëve bën që stomaku të mbushët me ajër. Andaj konsumoni pemët 1-2 orë pas shujtës me ushqim apo 1 orë para ushqimit.

  • 3. Mos pini caj

Pasi që caji përmban një sasi të madhe të acidit. Kjo substancë shkakëton që përmbajtja e proteinave në ushqimin që e konsumojmë të jetë njëqind herë më rëndë për tu tretur.

  • 4. Mos e lironi rripin tuaj

Lirimi I rripit pas shijtës me ushqim mundë të shkakëtoj shumë lehtë që zorrët të përdredhen dhe të bllokohen.

  • 5. Mos bëni larje në dush

Larja në banjo pas shujtës me ushqim do shkakëtoj rritje të qarkullimit të gjakut në duar, kembë, dhe trup dhe si pasojë sasia e gjakut rreth stomakut do zvogëlohet dhe kjo do dobësojë sistemin e tretjes në stomakun tonë.

  • 6. Mos ecni 

Njerëzit e kanë bindjen dhe shpesh thonë se nëse pas shujtës me ushqim ecni 100 hapa do bëni një jetë të gjatë. Mirëpo faktet aktuale thonë se kjo gjë nuk është e vërtëtë. Të ecurit shkakëton që sistemi I tretjes të mos jetë I aftë për të thither përbërësit ushqimorë nga ushqimi që ne kemi ngrënë.

  • 7. Mos flini menjëherë

Nëse mënjherë pas shujtës me ushqim flini ushqimi në stomak nuk do tretet si duhet. Kjo si pasojë do ju shpie në ndezje të stomakut (gastritis) dhe infeksion të zorrëve tona.

Përktheu dhe përshtati: Abdurrezak MD

@include "";