Terça-feira, 27/10/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

7 simptoma të gripit

7 simptoma të gripit

grip

Gripi


1. Gripi lajmërohet papritmas dhe përcjellet me temperaturë nga 38.5 gjer në 41 gradë. Poashtu paraqitet skuqja në fytyrë, iu dhemb tërë trupi dhe humb energjia.
2. Disa njerëz kanë simptome sistematike siç është marramendja dhe të vjellat.
3. Diku në mes të ditës së 2 dhe 4 të sëmundjes, simptomet “e tërë trupit” fillojnë të largohen, ndërsa problemet me sistemin e frymëmarrjes rriten.
4. Virusi mund të ndodhet në cilëndo pjesë të traktit të frymëmarrjes duke shkaktuar simptome të ftohjes, të ngjirurit e zërit, bronkitit, pezmatimi i veshit dhe ndezja mushkërive.
5. Simptomi më i shpeshtë është kolli i thatë.
6. Shumë njerëz kanë dhembje fyti dhe kokëdhembje.
7. Jo rrallëherë ndodh rrjedhja e sekretit nga hunda dhe teshtima.

(Visited 26 times, 1 visits today)
Top