Sábado, 22/1/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

7 rregulla të lumturisë 

7 rregulla të lumturisë 

7 rregulla të lumturisë
1- Mos urre askend, sado qe ka gabuar ne hakun tend.
2- Kurre mos u shqeteso, sado te medha qe te kane arritur brengat.
3- Jeto me thjeshtesi, sado grade te larta qe mund te kesh arritur.
4- Prit vetem miresi, sado te shumta qofshin belate.
5- Ndaj sa me shume prej pasurise tende, edhe nese ty nuk te kane dhene.
6- Buzeqesh gjithmone, edhe nese zemra te pikon gjak.
7- Kurre mos e nderprit duane tende per vellezerit e tu.

Asgje ne kete natyre nuk jeton per veten e vet:

Lumi nuk e pin ujin e tij.
Pemet nuk i hane frytet e tyre.
Dielli nuk rrezaton per veten e tij.
Lulja nuk cel per veten e saj.

Atehere le te jetojme per njeri-tjetrin.
Ky eshte eshte ligj i Hyjnor, duke qene ne ndihme te njeri-tjetrit, dhe te mos jemi shkak per ti shkaktuar probleme te tjereve. Nese nuk i ben dobi tjetrit, atehere mos e demto.
Ali iben Ebu Talib Allahu e paste meshiru e na bashkofte xhenet me te.
Huazuar

(Visited 215 times, 1 visits today)
Top