Quinta-feira, 9/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

7 “profilet” e alkoolistit!

7 “profilet” e alkoolistit!

7 “profilet” e alkoolistit!

Mjeku Skocez – Robert Mancnish, pershkruan shtate “ profilet “ e alkoolistit :
1- sanguin,
2- melankolik,
3- skorbutik,
4- flegmatik,
5- i shqetesuar,
6- kolerik dhe
7- periodik.
:
Organizata Botërore e Shëndetësisë radhit alkoolin:
– në vend të parë për dëmet sociale,
– në vend të dytë për nga vdekshmëria fiziko-organike dhe
– në vend të tretë për nga çrregullimet e shëndetit mendor.

“Alkoolizmi po rrit ndjeshëm numrin e pacientëve me probleme të shëndetit mendor, po rrit koston e trajtimit farmakologjik të patologjive bio-organike, ndërsa dipendenca alkolike po jep regres të përgjithshëm”, thotë shefi i Klinikës së Trajtimit të Varësisë Alkoolike (Shërbimi i Alkoologjisë) pranë Qendrës Spitalore Universitare “Nënë Tereza” në Tiranë, Dr. Shpëtim Doksani.

Por, shqetësues është fakti që ky fenomen po prek një përqindje serioze të popullsisë aktive, të moshës 30-60 vjeçare.

Dr. Viktor QERESHNIKU

(Visited 79 times, 1 visits today)
Top