Segunda-feira, 11/12/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

7 Mëkatet shkatëruese

7 Mëkatet shkatëruese

mekatet shkaterruese

Ebu Hurejra (Allahu qoftë ikënaqur prej tij) përcjell se i Dërguari i Allahut (salallahu alejhi ue selem)ka thënë:

“Largohuni nga shtatë mëkatet shkatërruese!”

Sahabët thanë: “O i Dërguari i Allahu! Cilat janë ato?”

Ai u tha:

1- “T’i bësh shirk Allahut.

2- Magjia,

3- Vrasja e njeriut, gjë që Allahu e ka ndaluar,përveçse me të drejtë (ligjore),

4- Ngrënia e kamatës,

5- Ngrënia e pasurisë së jetimit,

6- Lëshimi i frontit (kur përballesh me armikun)

&- Akuzimi ibesimtareve të ndershme për imoralitet.”

Buhariu (2766, 5764, 6857) dhe Muslimi(89).

@include "";