Sexta-feira, 17/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

7 gjera!

7 gjera!

 

 

 

Nga Ebi Dheri El-Gafaranij (Allahu qofte i kenaqur me te) thote:

“Me ka urdheruar Shoku i zemres (alejhi es-salatu ve es-selamu) per shtate gjera:

1- me urdheroi te dua te varferit dhe te rri afer tyre;
2- te shikoj tek ai qe eshte poshte meje dhe mos te shikoj tek ai i cili eshte siper meje;
3- te permisoj lidhjet farefisnore edhe nese ata (njerezit) ftohen;
4- te mos pyes (kerkoj) askend per asgje;
5- te them te verteten edhe nese eshte e hidhur;
6- te mos i kem friken qortimit per hir te Allahut;
7- te shtoj thenien (La haule ve la kuete ila bilah – Nuk ka as ndryshim dhe as force pa Allahun), sepse keto fjale jane nga thesaret poshte Arshit, Froni i Allahut. Krijesa me e madhe e Tij poshte Arshit eshte Xheneti el-firdeus.

(Transmeton Ahmedi dhe Ibn Hibaan. Hadithi eshte i mire)

(Visited 85 times, 1 visits today)
Top