Domingo, 2/10/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

7 Cilësi që aludojnë se robi është i lumtur

7 Cilësi që aludojnë se robi është i lumtur

7 Cilësi që aludojnë se robi është i lumtur ☘

1⃣ Iu lehtësohet nështrueshmëria ndaj Allahut (praktikimi i veprave të mira i vjen e lehtë)
2⃣ Ka Përputhshmëri me sunnetin në veprat e tij
3⃣ I Shoqëron vetëm njerëzit e mirë
4⃣ Posedon sjellje dhe moral të mirë me vëllezërit e tij
5⃣ Është bamirës ndaj krijesave
6⃣ Tregon interesim dhe  kujdesë për muslimanët
7⃣ E shfrytëzon kohën
[ Imam Shatibiu në librin e tij “El I’tisam-الإعتصام” ]
Nga arabishtja: Ardian Elezi
(Visited 131 times, 1 visits today)