Segunda-feira, 13/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

6 simptoma që je ftohur

6 simptoma që je ftohur

ritem

Ftohja
1. Qendra e ftohjes së zakonshme është në hundë.
2. Tre simptomet më të shpeshta të ftohjes janë: hunda e zënë, teshtima dhe rrjedhja e hundës.
3. Shpesh ndodh që fyti të irritohet por tek ftohja ai nuk është i skuqur.
4. Të rriturit dhe fëmijët më të rritur kanë temperaturë shumë të ulët apo nuk kanë fare. Fëmijët e vegjël dhe foshnjat kanë temperaturë nga 37.5 gjer në 38.5 shkallë.
5. Mvarësisht se për cilin virus bëhet fjalë, mund të vie gjer tek kollitja, kokëdhembja, paraqitja e sekretit të hundës, dhembja e muskujve apo zvogëlimi i apetitit.
6. Për dy-tre ditë sekreti i hundës bëhet më i trashë, merr ngjyrë të verdhë apo të gjelbërt – kjo është shumë normale për ftohjen dhe nuk ka nevojë për antibiotikë.

(Visited 53 times, 1 visits today)
Top