Segunda-feira, 1/3/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

6 mënyra natyrale që të trajtoni dhimbjen e qafës pa përdorur ilaçe të dëmshme

6 mënyra natyrale që të trajtoni dhimbjen e qafës pa përdorur ilaçe të dëmshme

Rrudhosja e nervave mund të lindë nga presioni i tepruar në nerva. Kjo mund të ndodhë për shkak të shumë arsyeve – një deformimi fizik, një disk i rrëshqitur, një këputje e muskujve afër nervit etj. Meqenëse kolona vertebrale është më e ndjeshme ndaj dëmtimeve probabiliteti i dhimbjes në qafë është i lartë.

Pozicioni i keq, përdorimi i tepërt i kolonës vertebrale dhe mosha mund të shtojnë mundësinë e një nervi të dëmtuar, transmeton 10gjera.com

Ndihma për dhimbjen e qafës
Derisa dhimbja nervore e nervit shiatik ndodh në pjesën e poshtme të shpinës dhe shtrihet në këmbë, dhimbja nga një nervor i ngjitur mbetet në gjysmën e sipërme të trupit. Një nga trajtimet alternative është stërvitja. Për pacientët me dhimbje qafe, stërvitjet ujore që janë të dizajnuara posaçërisht me fokus në qafën dhe shpatullat ndihmojnë shumë

Mjetet alternative për nervin shiatik janë:
Akupunkturë – Teknika e lashtë kineze e futjes së gjilpërave (shumë gjobë dhe steril) në pikat kryesore për të liruar rrjedhat e bllokuara të energjisë,transmeton 10gjera.com
Acupresioni – Një teknikë e lashtë kineze e aplikimit të presionit të butë në të mesme në pika specifike për të lejuar vetë-shërimin.
Trajtimi Kiropraktik- Një trajtim që fokusohet në manipulimet manuale të eshtrave për t’i kthyer ato në vendosjen e tyre origjinale duke hequr presionin nga nervat, transmeton 10gjera.com
Terapi me nxehtësi dhe të ftohtë – Një trajtim që bazohet në parimin që nxehtësia përmirëson qarkullimin dhe të ftohtit zvogëlon inflamacionet.

Burimi: healthy-holistic-living.com
©10gjera.com/a.c./

(Visited 231 times, 1 visits today)
Top