Sábado, 14/12/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

4 Shenjat e hershme paralajmëruese të diabetit që shumica e profesionistëve mjekësorë as që i dine!

4 Shenjat e hershme paralajmëruese të diabetit që shumica e profesionistëve mjekësorë as që i dine!

Diabeti ka një ndikim të madh në cilësinë e jetës tuaj dhe ju duhet te adoptoni një mënyrë jetese të re në mënyrë që ta mbani atë në linje. Sidoqoftë, njohja e simptomave të habitshme në vijim mund t’ju ndihmojë të shmangni diabetin dhe të gjitha ndërlikimet që vijnë me të.

Lekure e thate

Duke pasur parasysh faktin se diabeti ndikon në qarkullimin e gjakut, ka shumë të ngjarë që të keni lëkurë të thatë. Në rast se kremrat dhe hidratuesit nuk ju ndihmojnë, konsultohuni me mjekun tuaj dhe kontrolloni nivelet e sheqerit.

Lëkura juaj po ndryshon, për keq

Ndërsa rritemi, lëkura plaket. Megjithatë, ndryshimet si njolla të errëta në lëkurë, sidomos në bërryla, nyje dhe prapa qafës, mund të jenë një shenjë e diabetit.
Humbja e peshës ose trajtimi i zonës me vaj të paracaktuar nga dermatologu mund të zgjidhë këto çështje.

Dëgjimi juaj po ndryshon

Edhe pse plakja është zakonisht shkaku i këtyre ndryshimeve, diabeti mund të ndikojë edhe në dëgjimin tuaj. Sipas një studimi të bërë nga Institutet Kombëtare të Shëndetit, humbja e dëgjimit mund të shkaktohet nga diabeti. Gjendja e njohur si para diabetit karakterizohet nga nivelet e sheqerit të cilat janë më të larta se normale, por nën atë që do të konsiderohet diabetik dhe është e lidhur me rritjen prej 30% të humbjes së dëgjimit.

Studiuesit besojnë se diabeti dëmton enët e gjakut dhe nervat në vesh, gjë që shkakton dëgjim të dobët. Prandaj, në vend që të rritni volumin në TV, merrni në konsideratë marrjen e testeve të nivelit të sheqerit në gjak.

Shikimi juaj ka pak permiresim

Në rast se receta juaj po bëhet më e fortë gjatë viteve, atëherë ju jeni të detyruar të vendosni syzet për të lexuar, ka shumë mundësi që ju të keni nivele të larta të sheqerit në gjak. Edhe pse diabeti shpesh lidhet me vizionin më të dobët, vizioni mund të përmirësohet në disa raste. Kjo ndodh si rezultat i ndryshimit në nivelet e lëngjeve në sytë që shkakton diabeti. Shkurtimisht, çdo ndryshim në vizionin tuaj, pavarësisht nëse ajo është e mirë apo e keqe, duhet të raportohet.

Në rast se vini re ndonjë nga simptomat e lartpërmendura, është e rëndësishme që nivelet e sheqerit të gjakut të kontrollohen. Ndërsa kjo nuk do të thotë domosdoshmërisht se ajo është një diagnozë e menjëhershme e diabetit, është shumë e mundshme që gjendja është në rrugë të mbarë.

/©gatuajshendetshem/përktheu j.memeli/

(Visited 389 times, 1 visits today)
Top