Segunda-feira, 6/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

4 fjalët që i japin fund grindjeve në çift

4 fjalët që i japin fund grindjeve në çift

Një psikolog këshillues i një cifti të ri ka treguar një rast.

Ai ka thënë: Ekzistojnë katër fjalë që do ta zgjidhnin çdo grindje mes jush! Duke iu drejtuar meshkujve :

“Kur të mendoni, gjatë një zënke, se keni të drejtë dhe ajo është gabim, duhet të merrni frymë thellë, të shkoni në shtëpi dhe të thoni:” Zemër, ndoshta ke të drejtë “.

pastaj iu kthye gruas dhe tha: “Dhe kur të ndjeni sikur ai ka bërë diçka të keqe dhe ka shkatërruar gjithë ditën, duhet të shkoni tek ai dhe t`i thoni, “Shpirt, ndoshta ke të drejtë “.”

“Zemër, ndoshta ke të drejtë “

A nuk po shkon kundër gjithçkaje që kemi mësuar? Ne duam të bëjmë kompromis, të njohim një të drejtë dhe një të keqe, të ngrihemi për veten në martesë. Pse ta themi këtë gjë edhe kur nuk e besojmë?

Ndoshta ka diçka më të thellë për të mësuar këtu – diçka për sakrificën dhe krenarinë. Ndoshta gjithmonë do të mendoni se keni të drejtë për blerjen e makinës së re ose për të shkuar diku.

Dhe ndoshta bashkëshorti juaj do të vazhdojë të mendojë se keni të drejtë. Por hapi i parë për falje dhe shërim është që ta rrëzoni rolin tuaj, të harrojmë se kush është i drejtë dhe kush është i gabuar dhe të shohim gjërat në një perspektivë të re.

Nëse këto katër fjalë thuhen me sarkazëm, ose nëse përdoren vetëm për t’i dhënë fund një argumenti, asgjë nuk do të zgjidhet.

Autori Lynn G. Robbins shkroi se shprehja ” Më vjen keq “, duhet të shprehet me dashuri dhe ndjeshmëri, jo thjesht për të justifikuar veten”.

Do të ketë raste gjatë martesës tuaj kur do të jeni të mërzitur. Do të gaboni.

Herë të tjera, do të keni të drejtë.

Sa herë që vendosni të thoni këto katër fjalë, do të jetë sepse keni vendosur që është më e rëndësishme të jesh i martuar sesa të jesh ti ai që ka të të drejtë gjatë gjithë kohës.Burimi:Familyshare
©www.gatuajshendetshem.com//m.c

(Visited 111 times, 1 visits today)
Top