Terça-feira, 15/6/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

35 porosi edukative se si duhet të sillemi me prindërit tanë

35 porosi edukative se si duhet të sillemi me prindërit tanë

1.Mbylle telefonin kur je pranë tyre.
2.Ndëgjoj me vëmendje bisedat e tyre.
3.Pranoe mendimin e tyre.
4.Ndërveprimi me bisedat e tyre.
5.Shikoj ata drejtëpërdrejtë.
6.Lavdrimi i vazhdueshëm i tyre.
7.Shoqëroj ata në informatat e gëzueshme.
8.Mos ua kumto atyre lajmet e këqija.
9.Lavdërimi i shokëve të tyre dhe atyre që ata i dojnë.

10.Përkujtimi i vazhdueshëm i të arriturave të tyre.
11.Kyqu në biseda të tyre edhe nëse përsëriten ato nga ta.
12.Mos ua përkujto kujtimet jo të mira nga e kaluara e tyre.
13.Shmangu nga bisedat anësore-të padobishme në prezenc të tyre.
14.Ulu me respekt pranë tyre.
15.Mos përçmo dhe mos nënvlerso mendimet e tyre.
16.Mos ndërprerja e bisedës, apo rrëfimit të tyre.
17.Respektimi i moshës së tyre dhe mos i shqetësoni me nipërit e mbesat.
18.Mos i qortoni nipèrit në prezenc të tyre.
19.Pranimi i të gjitha këshillave dhe sygjerimeve nga ata.
20.Atyre u akon sovraniteti kur jeni me ta.
21.Mos ngritja e zërit ndaj tyre.
22.Mos ecja prara tyre.
23.Mos fillimi i ushqimit para tyre.
24.Mos i mbyll syt kur je me ta.
25.Të krenohemi gjithnjë me ta.
26.Mos shtrirja e këmbëve pran tyre.
27.Të mos i nxisini ata në fyerje.
28.Të luteni për ta çdo herë.
29.Të mos e shprehni pran tyre lodhjen apo revolten.
30.Të mos qeshni me ndonjë gabim të tyre.

31.Shërbimi i tyre para se ata të kërkojnë.
32.Vizita e tyre e vazhdueshme dhe mos revoltimi me ta.
33.Përzgjidhja e fjalēve më të mira gjat bisedës me ta.
34.Thirrja e tyre përmes emrave më të bukur të tyre.
35.Tu epet atyre përparsi para çdo gjëje dhe para çdo kujt.
-Ata dy janë tjesarë mbi tokë,dyshohet të vorrosen nën te.
Margaritarë secili më i mirë se tjetri.

Lutuni për atë që i ka përpilu dhe përkthyesin e tyre.
Allahu na bëftë prej atyre që shumë i respektojnë prindrit e tyre dhe sillen mirë me ata.

(Visited 84 times, 1 visits today)
Top