Quinta-feira, 22/4/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

33 gjëra që duhet t`I shmangni tani për të qenë të lumtur në pleqëri

33 gjëra që duhet t`I shmangni tani për të qenë të lumtur në pleqëri

Gjëra që duhet t`I shmangni tani për të qenë të lumtur në pleqëri

1. Mungesa dialogut me prindërit kur ata janë ende atje.
2. Pakujdesia ndaj dhëmbëve tuaj, qoftë pastrimi i rregullt i tyre ose përdorimi i fijeve dentare.
3. Të ruani një marrëdhënie nga frika e të qenit i vetëm.
4. Të mendosh vetëm për veten dhe të jesh egoist.
5. Nuk po lexon mjaftueshëm. Kurrë nuk thonë se humb shumë nga leximi.
6. Të kesh frikë të largohesh nga një punë që po të sëmurë, në një kompani ku nuk ndihesh e çmuar.
7. Të hiqni dorë nga udhëtimet.
8. Shpenzoni kohë duke bërë atë që të tjerët presin, nga frika se do gjykoheni.
9. Asnjëherë mos sakrifikoni rehatinë, edhe pse do humbni shumë mundësi.
10. Merruni me gjëra që mund të ndryshojnë jetën tuaj.
11. Të kesh frikë t’i thuash dikujt që e do.
12. Të harxhosh para për gjëra të parëndësishme dhe të futesh në borxh.
13. Të fokusohesh në punë dhe duke mos shijosh jetën.
14. Të mbani mëri për gjërat që nuk janë me të vërtetë të rëndësishme.
15. Të mos gatuani ushqimin që ju pëlqen të hahet.
16. Injorimi i mirëqenies fizike dhe shmangia e kontrolleve shëndetësore.
17. Neglizhimi i shëndetit mendor sepse mendoni se mirëqenia fizike është më e rëndësishme.
18. Shoqëroheni me njerëz që nuk ju interesojnë.
19. Të mbani miqësitë që kanë mbaruar, jo të gjitha miqësitë mund të zgjasin përgjithmonë.
20. Të jetosh në një mënyrë që nuk përshtatet me vlerat e tua.
21. Kaloni pak kohë me njerëz që janë të rënësishëm për ju.
22. Të lejoni t’iu përdorin nga frika.
23. Të mos ndihmosh që bota të bëhet një vend më i mirë se ti nuk bën ndryshim.
24. Të mos shijoni gjërat e bukura në jetë
25. Të mos festosh ditëlindjen nga frika se askush nuk do të vij në festë.
26. Krahasimi i vetes me të tjerët.
27.Të mos e pranoni se jeni një person i mrekullueshëm, pavarësisht nga mangësitë tuaja.
28. Nga përtacia të mos shkosh të shohësh grupin tuaj të preferuar.
29. Kaloni kohën duke u shqetësuar për gjërat që nuk janë shumë të rëndësishme.
30. Të mos bëni diçka për egon tuaj.
31. Mospërdorimi i kremit mbrojtës nga dielli.
32. Të mos përpiqesh të përmirësosh veten.
33. Mosmarrja e rreziqeve.
Burimi: Health Hacks
©gatuajshendetshem/a.c./

(Visited 140 times, 1 visits today)
Top