Terça-feira, 17/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

3 llojet e burrave kundrejt gruas

3 llojet e burrave kundrejt gruas

Njerëzit në këtë çështje janë tre llojesh:

Më i larti prej tyre është ai që shikon moralet e bukura dhe të mira, dhe e mbyll një sy dhe një vesh përpara të këqijave dhe i harron ato.

Më i ulti në aspektin e suksesit, të besimit dhe të moralit të mirë, është ai që e përmbys peshoren, duke i fshehur të mirat që ajo ka, – çfarëdo qofshin ato – dhe të këqiat i mban përpara syve gjithë kohës, dhe ndoshta i zmadhon ato dhe qimen e bën tra duke pasur mendim të keq dhe duke ecur me dyshime dhe pështjellime, të cilat të paktën e shfaqin të shumtë, ashtu siç tregon realiteti.

Dhe lloji i treti është ai që shikon të dyja çështjet, dhe krahason mes tyre, dhe sillet me gruan sipas çdonjërës prej tyre, dhe ky është i drejtë por është i privuar nga përsosmëria.

(Visited 146 times, 1 visits today)