Segunda-feira, 29/5/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

220 fëmijë të burgosur nga Izraeli

220 fëmijë të burgosur nga Izraeli

Departamenti i Regjistrimit pranë Ministrisë palestineze të të Burgosurve lëshoi një raport mbi të burgosurit politik palestinez që mbahen nga Izraeli, duke zbuluar se ushtarët izraelitë kishin kidnapuar 2436 palestinezë që nga fillimi i këtij viti, dhe se numri i të burgosurve që mbahen nga Izraeli aktualisht është 5200.

femijet e burgosur

Shef i Departamentit të Regjistrimit Abdul-Nasser Farawna deklaroi se palestinezët e arrestuar janë duke u mbajtur në 17 burgje izraelite, qendra të paraburgimit dhe marrjes në pyetje, dhe se 146 prej tyre janë duke u mbajtur në paraburgim arbitrar pa akuza apo aktgjykim.

Farawna tha se Izraeli po mban rob 220 fëmijë, duke përfshirë 42 fëmijë nën moshën 16 vjeç dhe 13 femra.

Sipas raportit, në burgje janë 520 të burgosur të cilët janë dënuar me dënim të përjetshëm. /mesazhi/