Sábado, 1/10/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Si te luftoni infeksionin e vesheve

Si te luftoni infeksionin e vesheve

infeksionet ne veshSi te luftoni infeksionin e vesheve:

Trajtimi fillimisht i infeksionit konsiston ne pastrimin apo berjen lavazh te kanalit te veshit dhe kjo ndihmon ne heqjen dhe shperndarjen e grumbullit te infeksionit te mbledhur ne zona te caktuara.
Me pas nepermjet nje fitili, deri ne mesin e veshit, arrihet qe te shperndahet i gjithe pezmatimi i mbledhur.
Njekohesisht duhet bere edhe trajtimi mjekesor ne te cilin hidhen antibiotiket ne vesh per te trajtuar dhe kuruar zonen ne te cilen me pare ishte mbledhur pezmatimi dhe qe kishin euar ne enjtjen e veshit.
Eshte e rendesishme qe te shmanget marrja e ilaeeve qetesuese vete ne farmaci, pa rekomandim, sepse ato nuk ndikojne ne permiresimin e situates, vetem sa mund ta rendojne dhe me shume.
AROMA E KEQE
Keshilla per te ulur aromen e pakendshme te frymemarrjes:

Perdorni gjate dites majdanoz te fresket.
Perdorni shpelares antibakterial.
Duhet te konsumoni te pakten dy here ne dite kos te fresket.
Duhet te shpelani gojen me sode.
Duhet te perdorni vaj mesteje.
Te konsumoni farat e kopres.
Te konsumoni gjate dites eimeakiz me manjolia.

 

Rekomandime :
Për parandalimin e sëmundjes së veshit duhet mbajtur një higjienë sistematike e tij.
Të shmangen qëndrimet në ambientet ku ka shumë zhurma, pasi ato çojnë në dëmtimin e daulles së veshit.
Duhet pasur kujdes të mos kruhet veshi me mjete të mprehta, që e dëmtojnë.
Përsa kohë që veshi është i sëmurë, duhet të shmanget kontakti me ujin.
Kur i sëmuri ndien dhembje të forta dhe të padurueshme, duhet të konsultohet menjëherë me mjekun.

(Visited 409 times, 1 visits today)