Terça-feira, 27/9/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

20 Rregulla te arta si te sillemi me armiqet dhe ata qe te urrejne

20 Rregulla te arta si te sillemi me armiqet dhe ata qe te urrejne

 

**Zbato keto rregulla ne menyre qe urrejtja te mos instalohet ne zemren tende, sepse urrejtesit e tu perndryshe do te bejne edhe ty te urresh.

1- Pranoje faktin qe ke urrejtes/armiq.
2- Kufizo kontaktin dhe nderveprimet me ta.
3- Injoro cdo gje qe ata thone.
4- Formo grupin tend te shoqerise.
5- Mundi duke bere arritje sa me te medha.
6- Mos fillo te argumentohesh fare me ta.
7- Mos ke frike aspak prej tyre.
8- Tregoju atyre me sjellje dhe veprime se je gjithmone i lumtur.
9- Ke kujdes nga shoket e tyre.
10- Mos diskuto per ta para te tjereve.
11- Injoro fjalet qe fliten per ta.
12- Jepu atyre vetem nje shance ekstra per tu permiresuar.
13- Mos ua mundeso atyre sherbimet tuaja.
14- Jini te gatshem per ballafaqimin me padrejtesite e tyre.
15- Mos gjurmo te rejat rreth tyre.
16- Nese ndonjehere caktimi ju shpie te jeni se bashku ne te njejtin vend, mbyti me heshtjen tende.
17- Mos i lejo te jene pjese e mendimeve ne koken tende.
18- Qendro i qete dhe vazhdo rrugen tende.
19- Vazhdo te duash dhe mos u meso te urresh.
20- Dhe nese cdo mundesi rrezohet – atehere fillo betejen – mirepo me inteligjence !

Verejtje dijeni se kjo gje eshte me e mira :
Allahu, subhanehu ve teala, thotë:
”Edhe ata që patën durim (ndaj të këqijave) për të fituar kënaqësinë e Zotit të tyre dhe që e falën namazin, dhe nga ajo me çka Ne i furnizuam ata kanë dhënë fshehtas e haptas dhe me të mire e largojnë të keqen. Te tillët kanë përfundim më të mirë. (Përfundimi i mirë është) Xhennete të Adnit (vende të përjetshme) ku do të hyjnë ata; edhe prindërit,gratë dhe fëmijët e tyre të cilët kanë qenë vepërmirë ata do t’i vizitojnë engjëjt duke hyrë në secilën derë. U thonë, Selamun alejkum me durimin tuaj gjetët shpëtimin; sa përfundim i lavdishëm është ky vend.”/mjeksiaislame/

 

(Visited 1,214 times, 1 visits today)
Tags: