Domingo, 10/12/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Pesë qendrat më të mëdha të ruajtjes së të dhënave në botë

Pesë qendrat më të mëdha të ruajtjes së të dhënave në botë

Utah Data Center
Bluffdale, Utah rreth 93 mijë m2.
I përket Agjencicë Kombëtare të Sigurisë Amerikane. Pritet të përfundohet gjatë vitit 2013 dhe ka kushtuar 2 miliardë dollare.

qendra Utah

 

Range International Information Hub
Langfang, Kinë 585 mijë m2.

Kur të përfundohet në 2016-n, kjo qendër komerciale kompjuterike do të ketë pothuajse të njëjtën madhësi sa ajo e Pentagonit.

langfag

Lakeside Technology
Çikago, 102 mijë m2.

Qendër telekomunikimi që zotërohet nga Digital Realty Trust, konsumator i Schneiuder Electric.

QTS Metro Data Center
Atlanta, rreth 90 mijë m2.

Tashmë në garë përsa i përket madhësisë me Tulip Data City në Bangalore, Indi, megjithatë për momentin është qendra më e madhe e këtij lloji në Azi.

Switch SuperNAP
Las Vegas, Nevada 205 mijë m2.

“Kampusi” më i madh në botë për operimin e të dhënave gjendet në jug të Nevadës për të evituar katastrofat natyrore.

 

Kompani të rendësishme teknologjike i kushtojnë rëndësi të madhe ruajtjes së të dhënave dhe shërbimeve të tyre. Disa nga qendrat më të mëdha të të dhënave në botë ndodhen në SHBA. /albeu/

 

@include "";