Domingo, 29/1/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

16 gjërat që i ndodhin trupit tuaj kur ndaheni nga njeriu i zemrës

16 gjërat që i ndodhin trupit tuaj kur ndaheni nga njeriu i zemrës

Disa, ose shumica nga ne e kanë përjetuar kur ju është thyer zemra ose janë mërzitur shumë të paktën një herë në jetën tonë, ose dy. Kjo është bërë një pjesë normale e jetës sonë, dhe është parë si një mundësi për t’u rritur.

Duhet të tregohemi të kujdesshëm me ndjenjat tona dhe duhet ti zgjedhim njerëzit ose njeriu e jetës tek i cili duhet të kemi besim. Edhe pse thyerja e zemres ka shumë efekte tek emocionet dhe ndjenjat tona, ajo gjithashtui ka efekte dhe tek gjendja jonë shëndetsore mendore e cila më pas pasqyron gjithëshka në shëndetin tonë.

Më poshtë do keni një listë të të gjitha gjerave që një thyerje mund t’jushkaktojë. Disa janë më keq se të tjerat:

Ngre pyetje mbi gjithëshka
Gjatë gjithë kohës do të shqetësoheni ose do pyesni veten nëse kishte diçka që mund të bënit ndryshe për të parandaluar të gjitha ato që ju ndodhën. Është normale! Por është e rëndësishme të dini që nuk duhet ta shqetësoni veten duke u kthyer mbrapa në kohë . Çfarë ka kaluar, ka kaluar!

Ndieni fizikisht dhimbje

Ndieni dhimbje në kraharorin tuaj dhe në pjesët e tjera të trupit. Edhe pse mund ti duket dramatike shumicës nga ju, disa njerëz ndjejnë dhimbje fizike pasi janë ndarë nga partner ii tyre.

Madje mund edhe të sëmureni

Po, zemra e thyer mund të ndikojë dhe te sistemi juaj imunitar. Ju bën më të prirur ndaj viruseve. Kini parasysh që në këtë periudh të hani ushqime të shëndetshme dhe të pini shumë ujë me qëllim që të rrisni sitemin himunitar.

Mund t’ju bien flokët

Trupat tanë reagojnë ndaj stresit në mënyra të ndryshme dhe një nga ato është dhe rënia e flokëve.

Humbje e periodave

Emocionet tuaja janë të gjitha të ngatëruara dhe japin efekt tek gjithëshka. Ora biologjike e trupit mund të pësojë shumë ndryshime. Kur kjo ndodh gjëja më e mirë që dueht të bjmë është që të qetësohemi.

Gjithashtu do përjetoni ndryshime fizike dhe psikologjike si..

Ndiheni sikur jeni të veçuar nga gjithëshka
Ndiheni të vetmuar.
Ndiheni gjatë gjithë kohës të stresuar
Ndryshoni mënyrën e të ushqyerit
Jeni të prirur ndaj depresionit.
Ndiheni konfuz
Ju dobësohen muskujt e zemrës
Ndryshoni orarin e gjumit
Bëheni më të ndjeshëm
Bëheni introvert
Ju dobësohet sistemi imunitar.Shije.al