Quarta-feira’, 29/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

15 hapa te ndërtimit të personalitetit të fuqishëm

15 hapa te ndërtimit të personalitetit të fuqishëm

 

1) Që të kërkosh mbrojtjen dhe ndihmën e Allahut të Madhëruar në çdo gjë.

2) Që të jetosh për një qëllim të lartë, të cilin nxitosh ta realizosh.

3) Që të shquhesh për durim në të gjitha çështjet tua.

4) Që të jetosh me shpresë dhe të mendosh për të mirë.

5) Që të merresh për vete një figurë të shquar, Muhammedin [alejhis salatu ves selam], shokët e tij, dijetarët e mëdhenj, për model dhe shëmbëlltyrë.
– Gjithnjë synimet mbaji lart.
– Përkujto se do të ringjallesh me ata që i do.
– Puno më shumë se që flet, ngase kështu do të bëhesh shembull për të tjerët.
– Mos harro se Ummeti është në krizë të personaliteteve shëmbëlltyrë.

6) Që të kesh shpirt garues për vepra të mbara.

7) Që të krijosh një pavarësim në jetën tënde.

8) Që të kesh një stabilitet shpirtëror dhe ekuilibër emocional.

9) Të jesh kureshtar për shfrytëzimin e kohës.

10) Që të jetosh edhe për të tjerët, dhe jo vetëm për vete.

11) Që të armatosesh me dije dhe njohuri.

12) Që të peshosh dhe vlerësosh veten dhe të tjerët.
– Mendimi i mirë
– Modestia
– Pjesëmarrja në gëzimet dhe hidhërimet e njerëzve

13) Që të kesh aftësinë e ballafaqimit me dështimet dhe presionet.
– Përgatitu për çdo situatë
– Presionet shndërroji në program pune
– Mos u tërheq nga situatat (problemet) e reja ngase në to ka përvoja dhe mësime

14) Që të kesh shëndet të mirë.

15) Që të mos shoqërosh vetëm se burrat e shquar dhe të dalluar.

Përshtati: Sedat ISLAMI

(Visited 209 times, 1 visits today)
Tags:
Top