Sábado, 30/9/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

15 Gjera nga te cilat duhet te hiqni dore per te qene te lumtur !!

15 Gjera nga te cilat duhet te hiqni dore per te qene te lumtur !!Hiqni dore nga mendjemadhesia:


Pejgamberi salAllahu alejhi we selam në një hadith ka thënë: ”Nuk hyn në xhennet ai që ka në zemrën e tij qoftë edhe një grimc mendjemadhësie” Njëri nga shokët e tij tha: O I Dërguari I Allahut, mua më pëlqejn shumë të bukurat dhe nuk dua dikush të ma kalojë qoftë edhe me opinga. A është kjo mendjemadhësi?
Ai u përgjigj: Vërtetë Allahu është I bukur dhe e donë të bukurën. Mendjemadhësi është mospranimi i së vërtetes dhe përcmimi I njerëzve. (Hadith Sahih)

1. Hiqni dore nga nevoja per te menduar se gjithmone keni te drejte
2. Hiqni dore nga nevoja per te kontrolluar ndokend
3. Hiqni dore nga deshira per te mbrojtur veten kur keni faj, pra pranojeni fajin me modesti.
4. Hiqni dore nga nevoja per te lavderuar veten dhe mbrojtur veten pa te drejte.
5. Hiqni dore nga mendimet se nuk keni mundesi te beni nje gje.
6. Hiqni dore nga ankesat e shumta.
7. Hiqni dore nga luksi i kritikes ndaj te tjereve.
8. Hiqni dore nga nevoja juaj per ti lene pershtypje te tjereve.
9. Hiqni dore nga rezistenca qe keni per te ndryshuar.
10. Hiqni dore nga nevoja per klasifikim te tjereve.
11. Hiqni dore nga frika e tepruar.
12. Hiqni dore nga arsyetimet.
13. Hiqni dore nga e kaluara juaj.
14. Hiqni dore nga pikellimi.
15. Hiqni dore nga te jetuarit sipas deshirave qe kane te tjeret.

Verejtje: kujdes nga ky mekat :
”Mos ec mendjemadh nëpër tokë.” (el-Isra. 37)

”Dhe, nga arroganca, mos ua kthe njerëzve fytyrën tënde dhe rrugës mos ec kryelartë e me arrogance, se Allahu nuk e do arrogantin e lavdëraçin.” (Lukman, 18)/mjeksiaislame/

Perktheu dhe pershtati: Abdurrezak MD,

Tags: