Quinta-feira, 15/4/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

12 kërkesa që fsheh çdo grua dhe që burri i saj duhet t`ja plotësoj

12 kërkesa që fsheh çdo grua dhe që burri i saj duhet t`ja plotësoj

Gratë dhe nënat bëjnë gjëra të jashtëzakonshme çdo ditë dhe nuk duan që dikush të dijë se ata kanë nevojë për ndonjë gjë

1. Vëmendje e pandarë
Burra, bashkëshortet tuaja kanë nevojë për vëmendjen tuaj të pandarë. Ato duan të ndjehen se janë pjesa më e rëndësishme e jetës suaj.

2. Fjalë inkurajimi
Gruaja juaj bën kaq shumë për ju dhe familjen tuaj, por ndonjëherë ajo dekurajohet. Mos lejoni që ajo të nënvlerësojë vetveten. Ndihmoni atë të kuptojë vlerat e saj

3. Jepini të drejtë
Ndonjëherë, gruaja jote vetëm duhet të ketë të drejtë. Edhe kur nuk pajtoheni, jepini të drejtë asaj dhe le ta di se mendimi i saj vlerësohet.

4. Të tregosh vëmendje dhe t’i thuash se për ty ajo është e bukur
Gruaja jote nuk do t’ju kërkojë t’i tregoni asaj se është e bukur, por ju duhet ta bëni atë. Përveç duke thënë me zë të lartë, ju mund ta bëni atë të ndihet bukur në shumë mënyra. Shikojeni dhe mbajeni në krahë më gjatë, dhe thojini shpesh se e doni.

5. Mbrojtje
Dashuria juaj është një grua e fortë dhe e pavarur që nuk ka nevojë për askënd që ta mbrojë atë, apo jo? Ajo vendos të tregohet e guximshme, por ndonjëherë ajo dëshiron që ti ta mbrosh dhe ta ngushëllosh.

6. Mbështetje
Gratë bëhen ndonjëherë më të forta seç janë. Kur ajo kërkon ndihmë, sigurohuni që ajo të dijë se je personi më i mirë për këtë punë. Tregoni se e doni dhe se do ta mbështesni në gjithçka.

7. Komplimente
Gruaja juaj nuk do t’ju kërkojë t’i bëni komplimente, por ajo i vlerëson ato. Sa herë që mendoni diçka të këndshme për të, bëjani të ditur. Fjalët e afirmimit janë kaq të rëndësishme për shëndetin e një marrëdhënieje, dhe gruaja juaj ka nevojë për to edhe pse do ta pranojë.

8. Komunikimi i sinqertë
Shumica e grave pëlqejnë të komunikojnë, prandaj flisni me të dhe jini të ndershëm që dhe ajo t’ju besojë çdo gjë.

9. Respekt
Mos e bëni atë të ndjehet e parëndësishëm dhe mos e krahasoni punën që ajo bën me punën që bëni ju, respektojeni pjesën e saj.

10. Ndihmë
Ajo kurrë nuk do ta pranojë, por gruaja juaj ka nevojë për ndihmë. Ajo ka nevojë që ju të jepni ndihmën tuaj si psh. të lani pjatat, të bëni darkë, të kujdeseni për fëmijët.

11. Vlerësim dhe mirënjohje
Gruaja juaj bën kaq shumë për familjen tuaj dhe rrallë merr mirënjohje ose vlerësim. Megjithëse nuk pret një yll të artë për çdo gjë që bën, do të ishte mirë që ajo të dijë se dikush që je mirënjohës për të.

12. Një mik i mirë
Mbi çdo gjë tjetër, gruaja juaj ka nevojë që të jeni miku i saj më i mirë. Ajo dëshiron të besojë në ty, të qesh, të qajë me ty dhe të ndajë një jetë me ty. Ajo të do shumë, dhe nuk dëshiron asgjë më shumë se një marrëdhënie e mrekullueshme me mikun e saj më të mirë.

Burimi: FamilyShare
©gatuajshendetshem/a.c./

(Visited 453 times, 1 visits today)
Top