Quarta-feira’, 29/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

12 Cilësitë e gruas së mirë

12 Cilësitë e gruas së mirë

 

12 cilësitë e gruas së mirë, janë:

Cilësitë e gruas së mirë, janë:

1. Të ndjehet e lumtur burri i saj kur e shikon atë.
2. T’i bindet burrit të saj, nëse ai e urdhëron të veprojë gjëra që ka urdhëruar Allahu.
3. E don burrin e saj edhe nëse ai nuk është i pasur apo nuk është i bukur.
4. E ruan nderin e saj, kur burri i saj nuk është në shtëpi apo është larg saj.
5. E ruan pasurin e burrit të saj, kur burri i saj nuk është në shtëpi apo është larg saj.
6. Nuk e pranon në shtëpi askë pa lejen dhe pëlqimin e burrit të saj.
7. T’i ndihmoj dhe ta përkrah burrin saj në gjëra që e kënaqin Allahun.
8. Mos të agjërojë(agjërim vullnetarë) pa lejen e burrit të saj.
9. Të jetë falënderuese dhe mirënjohëse ndaj burrit të saj.
10. Nuk ia përhap të metat, dobësitë, fshehtësitë e burrit të saj.
11. I nderon dhe respekton prindërit e burrit të saj.
12. Kujdeset dhe sillet mirë me prindërit e burrit të saj, kur ai nuk është prezentë apo është larg saj.

Shejhul Islam Ibn Tejmije, rahimehullah, ka thënë:

” Nuk ka obligim më të madh për gruan muslimane pas nënshtrimit ndaj Allahut dhe Pejgamberit alejhi selam sesa respekti dhe obligimet e saja ndaj burrit të saj.
Mexhmu’ul Fetaua: 32/275).

(Visited 282 times, 1 visits today)