Sábado, 8/8/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

10 shenja paralajmëruese të helmimit nga myku që gjithkush duhet ti dijë!

10 shenja paralajmëruese të helmimit nga myku që gjithkush duhet ti dijë!

Ka shenja paralajmëruese të cilat mund të tregojnë toksicitetin e mykut. Të gjithë jemi të ekspozuar ndaj mykut, por niveli i mykut që ekspozohet çdo ditë mund të ketë ndikim të rrezikshëm në shëndetin tonë. Megjithëse myku zakonisht lidhet me dushe të pista në banjë dhe ushqime jo te fresketa, ai është i pranishëm kudo.

Myku nuk është i dukshem, ju mund të mos jeni në gjendje ta shihni atë, ju patjetër jeni duke u ekspozuar ndaj efekteve të dëmshme.
Jo të gjitha llojet e mykut janë të këqija në të njëjtën shkallë,ka disa lloje qe jane helmuese. Ato quhen mikotoksina dhe ndotin gjithçka, duke përfshirë edhe mobiljet dhe rrobat. Ato janë shumë të vështira për tu vrarë,sulmojnë sistemin imunitar dhe shkaktojnë probleme në sistemin nervor, nyje madje edhe në tru. Përfundimisht, kjo mund të çojë në shumë sëmundje, madje deri në kancer.

Shenjat paralajmeruese te mykut:
1.Probleme inflamatore
2.Ndjesi shpimi
3.Ndjeshmëri ndaj dritës
4. Vizion i paqartë
5. Dhimbje koke dhe lodhje
6. Lëvizja e peshës
7. Problemet neurokognitive
8. Mjegull e trurit ,konfuzion,humbje e kujtesës
9. Probleme te humorit
10. Probleme te gjumit

Cfare mund te beni:
Testoni mjedisin tuaj
ERMI (Indeksi i Modifikimit të Mjedisit Mjedisor), i cili është zhvilluar nga Agjencia për Mbrojtjen e Mjedisit (EPA), është testi më i besueshëm. Në rast se zbulon myk në shtëpinë ose vendin tuaj të punës, ai gjithashtu përcakton nëse është toksik apo jo.

Gjeni një ekspert profesionist 
Nëse testi përcakton një prani të mykut, rekomandohet të gjejmë një kompani profesionale të rehabilitimit të mykut që heq materiale të kontaminuara, bën të gjitha riparimet e nevojshme për rrjedhjet dhe pastron ambjentin.Gjeni një mjek i cili njeh të gjitha shenjat e toksicitetit të mykut
në mënyrë që të mund të filloni procesin e detoksifikimit.

Hani shendetshem
Hani dhe jetoni të shëndetshëm, duke qëndruar larg ushqimeve që përmbajnë myk, kërpudha dhe maja. Me fjalë të tjera, ju duhet të shmangni sheqernat dhe karbohidratet.

Burimi: /healthylifebyte.com
©gatuajshendetshem/përktheu j.memeli/

(Visited 402 times, 1 visits today)
Top