Terça-feira, 17/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

10 fakte interesante që si kemi ditur për trupin tonë

10 fakte interesante që si kemi ditur për trupin tonë

10 fakte interesante që si kemi ditur për trupin tonë

1 . KOCKAT E NJERIUT
Kockave Njeriut ( sidomos femuri ) është rreth 4 herë më i fortë se betoni. Një pjesë e eshtrave e cila qe është sa rreth nje inç kub mund të bartë një peshë 8.6 ton prsiper.

2 . TESTIKUJT
Një mesatare e meshkujve prodhon rreth 10 milion qeliza të reja të spermës çdo ditë. Ky numër i spermatozoideve të reja është i mjaftueshem për të ripopulluar të gjithë planetin në vetëm 6 muaj.

3 . ORGANI ME I MADH
Organi më i madh i trupit të njeriut është të lëkura. Çdo person ka të ngjarë të ndryshojë rreth 18.14 kg ( 40 lbs) lëkurë në jetën e tij.

4 . GJUMI
Kur ju shkoni për të fjetur, ju zgjoheni me një madhësi të ndryshme. Trupi i njeriut është i drejtë e më i lartë, pasi ai zgjohet nga shtrati. Dhe lartësia duket e vogël gjatë ditës pasi trupi rendohet nga forcat e gravitetit.

5 . SYRI
Sipas një mesatareje, muskujt e fokusimit të syrit lëvizin rreth 100.000 herë në ditë. E thënë ndryshe, kjo do të ishte e njëjtë sa të ecnit 50 milje çdo ditë për muskujt e këmbës tuaj.

6 . NXEHTESIA E TRUPIT
Sipas një mesatareje, sasia e nxehtesise qe një njeri çliron nga trupi në vetëm gjysmë ore është e mjaftueshme për të valuar një gjysmë-galon uji.

7 . FAKTE TE JASHTEZAKONSHME
Qeniet njerëzore janë të vetmet gjitarë në botë që nuk mund të marrin frymë dhe te kapërdijne në të njëjtën kohë.
Njerezit nuk mund te gelltisin dhe marrin frymë në të njëjtën kohë.

8 . SKUQJA
Një tjetër fakt i mahnitshëm për trupin tuaj është se kur ju skuqeni, edhe paretet e stomakut tuaj skuqen në të njëjtën kohë.
Skuqja në fytyrë ndodh edhe në stomak.

9 . PESHTYMA
Kjo është interesante për ta ditur se në jetën tonë, ne prodhojnë pështymë të mjaftueshme sa për të mbushur të paktën deri në 2 pishina mesatare.
Ne sekretojme peshtymë sa dy pishina.

10 . HUNDA
Kujtesa e hundës tuaj është e madhe . Ajo ka aftësinë për të kujtuar rreth 50.000 aroma të ndryshme .

(Visited 244 times, 1 visits today)