Segunda-feira, 23/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

​Si ta dalloni tensionin e lartë të syrit?

​Si ta dalloni tensionin e lartë të syrit?

Hipertensioni okular do të thotë se presioni në sytë tuaj është më i lartë sesa duhet dhe nëse kjo gjendje nuk trajtohet, presioni i lartë i syve mund të shkaktojë glaukomë dhe humbje të përhershme të shikimit.

Ju nuk mund të përcaktoni nëse keni rritur ndjeshmërinë e syrit, sepse nuk ka shenja të jashtme si dhimbje ose skuqje.

Gjatë ekzaminimit tuaj, mjeku do të masë presionin tuaj të gjakut dhe do ta krahasojë atë me vlerat normale.

Presioni i syrit më i lartë se 21 mmHg zakonisht do të thotë që ju keni një presion të rritur okular ose një gjendje të quajtur hipertension okular.

Faktorët që shkaktojnë tensionin e lartë janë të lidhura ngushtë me ato që shkaktojnë glaukoma:

– trauma e syrit

– inflamacioni

– barnat e caktuara

Në trajtimin e presionit të lartë të syrit, mjeku juaj mund të përshkruajë pika të syve për të zvogëluar presionin.

Meqenëse ilaçe të tilla kanë efekte anësore, mjeku mund të zgjedhë gjithashtu të monitorojë gjendjen tuaj dhe të reagojë nëse fillon të tregoni shenja të zhvillimit të glaukomës.

Kirurgjia futet në lojë kur trajtimi me bare nuk prodhon rezultate.

 

(Visited 216 times, 1 visits today)