Thursday, 21/2/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Home slider

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Jusufi alejhi selam dhe syri i keq
  Jusufi alejhi selam dhe syri i keq

  By: Xhasim Mutava Jusufi a.s dhe syri i keq Hyrje   Gjithësia është e mbushur me rreze dhe energji të shumta të cilat e kemi të pamundur t'i shohim dhe dallojmë me sytë tanë. Ekzistencën e tyre ne e ndjejmë vetëm nga ndikimi dhe pasojat e tyre. Këtu hyjnë rreze të tilla si ato ultravioletë,…

 • Sihri i deshtimi te mardhenieve intime
  Sihri i deshtimi te mardhenieve intime

  Sihri i deshtimi te mardhenieve intime Tek dy gjinit behet ky lloj sihri. Tek burri ky siher ne momentin qe fillon marrdhanja, ne mendjen e tij kapet ndonje problem apo ndonje pune pa rendesi, dhe aq shume hyn mendja tek ajo pune sa qe ne gjysme te marrdhanjes bie epshi, dhe marrdhanja nuk perfundon, dhe…

 • Lutjet para gjumit largojnë streset e kthejnë lutësin tek Krijuesi
  Lutjet para gjumit largojnë streset e kthejnë lutësin tek Krijuesi

  Lutjet para gjumit largojnë streset e kthejnë lutësin tek Krijuesi Lutjet para gjumit largojnë streset e kthejnë lutësin tek Krijuesi duke e kërkuar Mëshirën dhe Mbrojtjen e Tij nga të ligat e insanit dhe shejtanit. Para gjumit  Pejgamberi (salall-llahu alejhi ue selem) para se të shtrihej për të fjetur,ulej mbi shtrat, ngrinte shuplakat drejt fytyrës…

Rukje

Shendeti

10 artikuj ushqimorë të cilët ASSESI nuk bën t’i hani në lukth të thatë
10 artikuj ushqimorë të cilët ASSESI nuk bën t’i hani në lukth të thatë

Kur jemi të uritur, hamë ushqimin e parë që na gjendet pranë, duke mos menduar fare për pasojat eventuale. Këta artikuj nuk rekomandohen të hahen kur keni lukthin të zbrazët, sepse mund të rrezikojnë shëndetin tuaj. Pjekurina nga brumi kërcëllues dhe peta Artikujt të cilët përmbajnë tharmë irritojnë mukozën e lukthit dhe mund të shkaktojnë…

Me Shume

Sëmundjet

 • Sëmundjet gjenitale
  Sëmundjet gjenitale

  Burimet mjekësore trajtojnë sëmundjet gjenitale,ngase ato janë tani ndër sëmundjet më të përhapura ngjitëse në botë. S’ka dyshim se sëmundjet gjenitale janë sëmundjet ngjitëse më të përhapura në Perëndim,pas mposhtjes se suksesshme të shumicës së sëmundjeve të tjera ngjitëse. Sëmundjet gjenitale janë shfaqur si sëmundje shume të rrezikshme ngjitëse. Revista mjekësore  transmeton një raport nga…

 • SEMUNDJET E SYVE DHE MOSSHIKIMI MIRË
  SEMUNDJET E SYVE DHE MOSSHIKIMI MIRË

  HABETU SEVDA – FARA E BEREQETIT (fara e zezë) Allahu xh.sh. thote ne Kur’an: “…dhe asaj i eshte dhene çdo send…” (En Neml, 23) Profeti(s.aw.s) ka thene: “Me te vertete perdoreni faren e zeze,ajo eshte sherim per cdo semundje pervec vdekjes” Sahihu Buhariut 7:591 SEMUNDJET E SYVE DHE MOSSHIKIMI MIRË: Gjysmë ore para se të…

 • Femija dhe temperatura e larte
  Femija dhe temperatura e larte

  Temperatura e lartë është pa dyshim njëra nga arsyet më të shpeshta për shkak të së cilës prindërit kërkojnë ndihmë ose këshillë mjekësore. Prindërit janë shumë të brengosur kur fëmija ka temperaturë dhe kjo për shkak të mendimit të gabuar që temperatura është sëmundje dhe jo shenjë e sëmundjes. Temperatura është njëra nga mënyrat mbrojtëse…

Categories

Archives