Sunday, 26/3/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Zvicër: Në mungesë të vendit të faljes, falet Bajrami në kishë


Zvicër: Në mungesë të vendit të faljes, falet Bajrami në kishë


 

Kisha protestante e Payernes ka ofruar një sallë për faljen e Bajramit për besimtarët mysliman pas kërkesës së tyre.

kisha xhami

Pasi muslimanët e Payernes nuk kanë ndonjë vend ku mund të kryejnë adhurimet e tyre ata iu drejtuan kishës për tua lëshuar një hapësirë për faljen e namazit.

 

Gjatë faljes së namazit morën pjesë edhe anëtarë të kishës për tu solidarizuar me besimtarët mysliman. Imami i Gjenevës Soufiane Mhedjiri kishte thënë se Islami nuk ndalon besimtarët mysliman të falën në kishë në rast se nuk gjendët ndonjë hapësire tjetër për ti kryer ceremonitë fetare por se vendi duhet të jetë i pastër dhe të mos ketë statuja fetare. /mesazhi/

Një shkrim tjetër i dobishëm  Plumbi që vrau Kennedy-n u porosit nga CIA

Categories

Archives