Thursday, 30/3/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Zbulime muslimane që ndryshuan botën


Zbulime muslimane që ndryshuan botën


universitetZbulime muslimane që ndryshuan botën

Universiteti – Në vitin 859 princesha Fatima al-Fihri ka hapur universitetin e parë i cili ka dhënë diploma në qytetin Fezu të Marokos. Motra e saj e cila ka hapur një xhami të cilën e kanë shfrytëzuar edhe si shkollë. Sot, pas 1200 vjet ende funksionon, vetëm për të rikujtuar njerëzit se dituria dhe shkollimi është një traditë muslimane.

Një shkrim tjetër i dobishëm  Pesë zbulimet e myslimanëve që ndryshuan botën

Categories

Archives