Saturday, 22/10/2016 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
No Data

Zbulime muslimane që ndryshuan botën – Optika


Zbulime muslimane që ndryshuan botën – Optika


optika

Zbulime muslimane që ndryshuan botën.

Optika – Shumë nga zbulimet që kanë të bëjnë me optikën vijneë nga bota muslimane. Rreth vitit 1000 al-Hatiham ka vërtetuar se njerëzit shohin objektet nga reflektimi që bën drita në to dhe shkon te syri i tyre. Me atë ai ka zbuluar teoritë e Euklidit dhe Ptolomejit të cilët kanë menduar se vet syri i njeriut emiton dritën.

image_pdf
Një shkrim tjetër i dobishëm  Efektet pozitive te pendimit ne shendetin psikik te njeriut
Tags:

Categories

Archives