Tuesday, 17/1/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Zbulime muslimane që ndryshuan botën


Zbulime muslimane që ndryshuan botën


algjebra

Zbulime muslimane që ndryshuan botën

Algjebra –

Ky term vjen nga traktati matematikor i Persisë me emrin “Kitab al-Jabr Ëa I-Mugabala” e cila ka lindur në shekullin e 9.

E ndërtuar sipas sistemit Hindu dhe Grek, algjebra ka qenë sistemi i vetëm për numra dhe gjeometri.

image_pdf
Një shkrim tjetër i dobishëm  Fakte të reja se si janë ndërtuar piramidat!!!
Tags:

Categories

Archives