Terça-feira, 23/4/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Zbulime muslimane që ndryshuan botënZbulime muslimane që ndryshuan botën

miswak

Zbulime muslimane që ndryshuan botën.

Brusha e dhëmbëve – Thuhet se Muhammedi a.s vet është ai i cili i pari e ka popullarizuar përdorimin e brushës së dhëmbëve rreth vitit 600. Duke përdorur degën e një peme të quajtur Meswak, ai ka pastruar dhëmbët dhe ka freskuar frymën. Substanca të ngjashme me Meswak sot përdoren në pastat e dhëmbëve.

Transmeton Aishja, radijallahu anha, se e ka dëgjuar Pejgamberin, sal-lallahu alejhi ue selem, duke thënë:

“Misvaku është pastrim për gojën dhe e kënaq Zotin”

Shënon Imam Buhariu në sahihun e tij.

Muhamedi, sal-lallahu alejhi ue selem, përmes shpalljes hyjnore i mësoi njerëzimit forma  të logjikshme dhe të shëndetshme për larjen e gojës dhe pastrimit të dhëmbëve, duke mos harruar se sipas disa shkrimeve përmendet se Ibrahimi , alejhi selam, ishte i pari që Allahu ja mësoi këtë formë pastrimi të gojës.

(Visited 9 times, 1 visits today)
Tags:
Top