Tuesday, 18/12/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Washington Post: Islami feja e dytë më e populluar në SHBAWashington Post: Islami feja e dytë më e populluar në SHBA

islami shba

Sipas të dhënave nga viti 2010, Islami është feja më e populluar nga të gjitha fetë jokrishtere në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Në bazë të të dhënave të fituara pas kryerjes së “Regjistrimit fetar: Regjistrimit të bashkësive fetare dhe studimit për anëtarësim”, e cila kryhet çdo dhjetë vjet, Islami është feja më e populluar nga të gjitha fetë jokrishtere në tokën e Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

“Islami është feja më e populluar jokrishtere në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Në 20 shtete të SHBA-ve, kryesisht në Jug dhe Perëndim, muslimanët përbëjnë shumicën e numrit të përgjithshëm të popullsisë jokrishtere. Në Perëndim të SHBA-ve, në 15 shtete, shumicë janë budistët, ndërsa në Verilindje çifutët”, shkruan Washington Post.

Megjithatë, Shtetet e Bashkuara të Amerikës në kuptimin fetar janë jashtëzakonisht të ndryshme, çka do të thotë se komunitet fetare janë shumë të përziera, sidomos në perëndim të vendit.