Segunda-feira, 25/3/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Vitamina AVitamina A

Pse ju duhet: Familja e Vitamin A luanë rol të rëndësishëm në imunitet, sjelljet riprodhuese dhe veçanërisht pamjen. Vitaminat A, që përfshin këtu edhe beta-carotene, ndihmojnë retinën, kornea dhe membranët e syrit që të funksionoj si duhet.

Ku ta gjesh – Ushqimet me vitamin A – Koncentrimi më i lartë me vitamin A gjendet në patatet e ëmbla; vetëm një patate e ëmbël e pjekur e madhësis mesatare përmbanë më shumë se 28,000 njësi ndërkombëtare (IU) me vitamin A, apo 561% të sasisë së rekomanduar ditorë. Mëlçia lopës, spinaqi, peshku, qumështi, vezët dhe karrotat janë gjithashtu burim shumë i mirë.

(Visited 4 times, 1 visits today)