Thursday, 23/3/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Vatikani: Lufta në Siri rrezikon të zgjerohet në konflikt global


Vatikani: Lufta në Siri rrezikon të zgjerohet në konflikt global


Një zyrtar i lartë i Vatikanit ka paralajmëruar të hënën se lufta në Siri mund të shndërrohet në konflikt global.

Vatikani: Lufta në Siri rrezikon të zgjerohet në konflikt global

“Konflikti sirian ka të gjitha elementet për të shpërthyer në një luftë me përmasa globale”, ka thënë kryetari i Këshillit Papnor të Vatikanit për Drejtësi dhe Paqe, Mario Toso.

“Zgjidhja e problemeve në Siri nuk është te ndërhyrja e armatosur. Dhuna nuk do të zvogëlohet dhe ekziston rreziku i zgjerimit në vende të tjera”, ka thënë ai.

Komentet vijnë në kohën kur Shtetet e Bashkuara dhe Franca kërkojnë mbështetje për ndërhyrje ushtarake në Siri, pas sulmit me armë kimike të 21 gushtit.

Një shkrim tjetër i dobishëm  Tërmet në Shqipëri, preket edhe Maqedonia

Categories

Archives