Wednesday, 18/1/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Vandalizohet me jashtëqitje xhamia në Francë


Vandalizohet me jashtëqitje xhamia në Francë


xhamia ne france

Xhamia French përdhosur nga jashtëqitjet e njeriut.

Incidenti u konsiderua si një nga sulmet raciste dhe çnjerëzore kundër muslimanëve.

Sulmuesit kanë përdhosur një xhami në Hauts-de-Seine rajon në Francë duke vendosur në vendëfalje dhe mure, jashtëqitje njerëzore.

Përdhosje e xhamisë u dënua ashpër nga shoqata e xhamisë e cila i bëri thirrje bashkësisë myslimane të jenë të qetë kundër këtij veprimi jo njerëzor.

Shoqata bëri një pretendim në lidhje me sulmin, dhe kërkoi që sulmuesit të arrestohen menjëherë dhe do të gjykohen.

Veprimi u konsiderua si një nga sulmet raciste dhe çnjerëzore kundër muslimanëve në Francë.

Bashkia e qytetit vendosi në shkurt të mbyllë xhaminë, vendim ky ndaj të cilit u protestua nga një numër i madh i muslimanëve në rajon.

Më vonë, Bashkia siguroi se vendimi mbi mbylljen e xhamisë nuk do të praktikohet. Ka pasur përpjekje për të gjetur një vend më të madh dhe më i përshtatshëm për xhaminë./mesazhi/

image_pdf
Një shkrim tjetër i dobishëm  Lajm shokues:Oficeri Saudian jep dorëheqje nga posti i tij, dhe fletë për rolin e Saudis në ngjarjet e fundit në Egjipt..

Categories

Archives