Monday, 21/1/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Ushtrimet fizike mund të ndihmojnë në trajtimin e depresionitUshtrimet fizike mund të ndihmojnë në trajtimin e depresionit

ushtrime

Ushtrimet fizike mund të ndihmojnë në trajtimin e depresionit. Por megjithëse shumica e neurologëve janë dakord se një jetë aktive ndihmon, pak prej tyre janë gati të rekomandojnë ushtrimet fizike si alternativë ndaj ilaçeve antidepresive dhe formave të tjera terapike. 

Kjo për arsye se shumë studime në këtë fushë nuk kanë arritur në ndonjë përfundim të caktuar. Por përse njerëzit ndihen më mirë pas një vrapi në natyrë apo pas ushtrimeve fizike. 

Kjo, thonë mjekët, duket se ka një numër arsyesh, përfshi rritjen e nivelit të substancave kimike në tru, krahas ndryshimit të stilit të jetesës që mund të rezultojë kur një person bëhet fizikisht aktiv.