Thursday, 30/3/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Turqia me spitalin më të madh në Evropë


Turqia me spitalin më të madh në Evropë


turqia spitali

Turqia është duke ndërtuar kampusin Bilkent të Ankarasë, i cili është i gatshëm për të shërbyer si kompleksi më i madh shëndetësor në Evropë. Kryeministri turk, i cili ishte i pranishëm në ceremoni, po shoqërohej nga ministrat dhe autoritetet e nivelit të lartë.

 

Kampusi Bilikent është pjesë e një projekti i cili përfshin ndërtimin e 15 spitaleve me kapacitet për mbi 4000 shtretër dhe 100 dhoma të pajisura plotësisht me mjete operative.

 

“Me këtë projekt të ri, cilësia e shërbimit për pacientët në spitale do të përmirësohet,” tha Erdogan.

 

Faza e projektit pritet të përfundojë në 30 muaj.

 

Ndërkohë, Ministri turk i Shëndetësisë Mehmet Muezzinoglu theksoi se Turqia është bërë një model për shumë vende në fushën e shërbimeve shëndetësore.

 

Turqia ndërmarrë reforma të hatashme në fushën e shëndetësisë, dhe është bërë lider rajonal për shëndetësi. Cmimet dhe kualitetet e saj dallojnë dukshëm me ato të vendeve fqinje. /mesazhi/

 

 

Një shkrim tjetër i dobishëm  Banka Qendrore e Egjiptit konfirmon arritjet ekonomike të presidentit Mursi

Categories

Archives