Saturday, 15/12/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Trupi yne dhe ushqimetTrupi yne dhe ushqimet

Trupi yne permban shume elemente te tokes, 25 prej te cileve jane thelbesore per funksionin fisiologjik te tij.
96% e trupit tone perbehet nga 4 elemente -karbon, hidrogjen, oksigjen dhe azot-, ne kombinime te ndryshme. Keto 4 elemente jane baza e struktures se proteinave, sheqernave, yndyrnave dhe ujit.
Pjesa e mbetur prej 4% perbehet nga minerale. Minerali qe gjendet me ne bollek eshte Kalciumi dhe me pas Fosfori.
Te gjithe keto elemente trupi i siguron nga ushqimi, jo me kot ne jemi cfare hame.