By January 24, 2014 1 Comments Lexo më shumë →

Trumza

trumza
Në kuzhinë u shtohet marinadave, salcave, ushqimeve nga mishi i kafshëve të egra ose sallatave, ushqimeve nga perimet dhe peshku, ndërsa kur është fjala për aspektin shëndetësor, përdorimi i saj është po ashtu i larmishëm dhe i dobishëm në luftën kundër shumë sëmundjeve. Çaji nga trumza përmirëson apetitin dhe përdoret kundër anemisë. Është antiseptik natyror dhe vret mikrobet nëse aplikohet në lëkurë, ndërsa është antiseptik dhe përbërës primar i disa ujërave për shpëlarjen dhe freskimin e zgavrës së gojës. Hulumtuesit në Zvicër kanë testuar ndikimin e trumzës në koll dhe është dëshmuar që në 90 për qind të rasteve është e mirë për zgjidhjen e problemit të bronkitit dhe infeksioneve tjera.

Posted in: Bime te ndryshme

1 Comment on "Trumza"

Trackback | Comments RSS Feed

  1. Arsim says:

    Allahu ju ruajt , mirepo amundeni me na tregu ku mund ta gjejm cajin e trumzes ?

Post a Comment