Sunday, 18/11/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

“Tri gjëra janë për lumturinë e njeriut dhe tri gjëra janë për mjerimin e njerëzve“Tri gjëra janë për lumturinë e njeriut dhe tri gjëra janë për mjerimin e njerëzve

I Dërguari i Allahut ka thene:
“Tri gjëra janë për lumturinë e njeriut dhe tri gjëra janë për mjerimin e njerëzve. Sendet që janë për lumturinë e njerëzve janë: bashkëshortja e mirë, shtëpia e mirë dhe një kafshë e mirë për kalërim. Tri gjërat që janë shkak për mjerimin e njerëzimit janë bashkëshortja e keqe, shtëpia e keqe dhe një kafshë e keqe për kalërim” (Ibn Hanbel, I, 169.)