Saturday, 25/3/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Tre hulumtues fitojnë Nobelin për Mjekësi


Tre hulumtues fitojnë Nobelin për Mjekësi


Dy amerikanë, James Rothman dhe Randy Schekman, si dhe gjermani Tomas Suedhof kanë fituar Çmimin Nobel për Mjekësi për vitin 2013.

cmim nobel

Çmimet janë shpallur sot në Akademinë Suedeze në Stokholm.

Tre hulumtuesit janë shpërblyer për zbulimin se si qeliza organizon sistemin e vet të transportit.

Rothman është profesor në Universitetin Yale, Schekman në Universitetin e Kalifornisë, ndërsa Suedhof në Universitetin Stanford.

Çmimi Nobel për Paqe, i cili është edhe më i shumëprituri, do të bëhet publik të premten./REL

Një shkrim tjetër i dobishëm  Snowdenit i ofrohet punë në Rusi

Categories

Archives