Friday, 21/9/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Thuaj “bismilah”, ha me dorën e djathtë dhe ha në enë para vetes nga ajo që të takon



Thuaj “bismilah”, ha me dorën e djathtë dhe ha në enë para vetes nga ajo që të takon

Omer b. Ebi Seleme, radij-Allahu anhu, thotë:

Isha i vogël në prehërin e të Dërguarit, sal-lallahu alejhi ve selem, (e duke ngrënë ushqim) merrja me dorë nga të gjitha anët e enës, e i Dërguari, sal-lallahu alejhi ve selem, më tha:

“O djalosh, thuaj “bismilah”, ha me dorën e djathtë dhe ha në enë para vetes nga ajo që të takon”.





Kështu sot e asaj dite unë i zbatoj këto këshilla.

Shënon Buhariu nr. 1888