Saturday, 15/12/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Temjani dhe mjekesia alternativeTemjani dhe mjekesia alternative

temjani boswellia temjani shqip

Në medicinën indiane apo më saktësisht në ayverda është përdorur më shumë se mija vite për shërimin e arthrithisit, kundër kancerit, për mbrojtjen e përmbajtjes së hormoneve te gratë si dhe mbrojtje e përgjithshme nga mikroorganizmat patogjene. Sipas medicinës së tyre aroma e temjanit në shtëpi të gjithë anëtarëve u jep shëndet të mirë të gjithëve. Këtë metodë e përdorin edhe të krishterët të cilët në meset e tyre e djegin nëpër vendtubimet e tyre. Andaj edhe për momentin temjanin më cilësor dhe më të shtrenjtë e blen, kush pos Vatikanit, ku edhe digjet temjani në çdo ceremoni të tyre.

Në lindjen e mesme përdoret më së shumti siç cekëm edhe më lartë më shumë për atë shpirtëroren por edhe për mirëmbajtjen e gojës dhe zakonisht atje përtypet si çamçakëz dhe ndihmon kundër të gjitha infeksioneve në zgavrën e gojës por edhe ndihmon forcimin e dhëmbëve. Njëkohësisht sot dihet se përtypja e çamçakëzit ndihmon të mbajturit mend dhe forcon trurin.