Wednesday, 16/1/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Temjani dhe medicina indianeTemjani dhe medicina indiane

Në medicinën indiane apo më saktësisht në ayverda është përdorur më shumë se mija vite për shërimin e arthrithisit, kundër kancerit, për mbrojtjen e përmbajtjes së hormoneve te gratë si dhe mbrojtje e përgjithshme nga mikroorganizmat patogjene. Sipas medicinës së tyre aroma e temjanit në shtëpi të gjithë anëtarëve u jep shëndet të mirë të gjithëve. Këtë metodë e përdorin edhe të krishterët të cilët në meset e tyre e djegin nëpër vendtubimet e tyre. Andaj edhe për momentin temjanin më cilësor dhe më të shtrenjtë e blen, kush pos Vatikanit, ku edhe digjet temjani në çdo ceremoni të tyre.

Në lindjen e mesme përdoret më së shumti siç cekëm edhe më lartë më shumë për atë shpirtëroren por edhe për mirëmbajtjen e gojës dhe zakonisht atje përtypet si çamçakëz dhe ndihmon kundër të gjitha infeksioneve në zgavrën e gojës por edhe ndihmon forcimin e dhëmbëve. Njëkohësisht sot dihet se përtypja e çamçakëzit ndihmon të mbajturit mend dhe forcon trurin.