Saturday, 21/7/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Lutja(duaja)
  Lutja(duaja)

  Lutja - duaja drejtuar Allahut është nga shkaqet më të forta për largimin e çdo të keqe dhe për realizimin e asaj që kërkohet. Pejgamberi (salallahu alejhi ue selem) thotë: "Nuk e kthen caktimin veçse lutja..." [Tirmidhiu, 2139]. Caktimi që përmendet në hadith është për qëllim ajo që do të ndodhte nëse nuk do të…

 • Mjekimi me rukje (lexim Kurani dhe lutjesh)
  Mjekimi me rukje (lexim Kurani dhe lutjesh)

  Transmetohet nga Aishja -radiallahu anhu- se “Profeti -alejhi selam- I bënte rukje disa grave të tij, e prekte me dorën e tij të djathtë dhe thoshte: Allahumme rabennesi edhhibilbe’se ueshfi Ente Esh-shefij la shifae ila shifauke shifaen la jugadiru sekame (O Allah, Zoti i njerëzve, largoje sëmundjen dhe shëroje, Ti je Shëruesi, nuk ka shërim…

 • Kush e thote kete shperblehet sikur t’i kete liruar 100 rober,i shkruhen 100 sevape(te mira),i fshihen 100 gjynahe(gabime),i mbrojtur eshte prej shejtanit deri ne mbremje
  Kush e thote kete shperblehet sikur t’i kete liruar 100 rober,i shkruhen 100 sevape(te mira),i fshihen 100 gjynahe(gabime),i mbrojtur eshte prej shejtanit deri ne mbremje

  Kush e thote kete shperblehet sikur t'i kete liruar 100 rober,i shkruhen 100 sevape(te mira),i fshihen 100 gjynahe(gabime),i mbrojtur eshte prej shejtanit deri ne mbremje Pejgamberi alejhis-selam ka thene:"Kush thote: LA ILAHE ILALLAHU VAHDEHU LA SHERIKE LEHU LEHUL MULKU VE LEHUL HAMDU VE HUVE ALA KUL-LI SHEJIN KADIR perkthimi-(Nuk ka Zot tjeter pos ALL-LLAHUT i…

Rukje

Shendeti

Mjekët thonë ‘mos i pastroni veshët’
Mjekët thonë ‘mos i pastroni veshët’

Dëgjoni se ç’thuhet: Njerëzit që janë të prirur për të pastruar veshët nga brenda, duhet të heqin dorë menjëherë nga ky zakon – veshët pastrohen vetë. Futja e një shtupe pambuku apo ndonjë gjë tjetër në vesh – është veprim jo vetëm i pashëndetshëm – por edhe i rrezikshëm. Shumica e njerëzve fillojnë të zhbirojnë…

Me Shume

Sëmundjet

 • Tularemia
  Tularemia

  Tularemia është një infeksion i minjve dhe brejtësve. Përhapet tek njerëzit nga kontakti me kafshën e sëmurë. Mund të transmetohet dhe nga vektorë të tillë si mizat,mushkonjat dhe këpushat. Ka marrë emrin nga vendi Tulare County,Kaliforni. Shkaqet: Tularemia shkaktohet nga bakteri  Francisella tularensis. Njerëzit mund ta marrin sëmundjen nëpërmjet: Kafshimit të një mushkonje ,mize kali…

 • Është si një pije “mrekulli”!
  Është si një pije “mrekulli”!

  Lëng nga bima: Beta vulgaris (panxhari i kuq), (angl. the beet) Është si një pije “mrekulli”! E shëndetshme, e lirë dhe e thjeshtë! Ju duhet një rrënjë panxhari, një karotë dhe një mollë që kombinohen së bashku për të bërë lëng! I lani mirë, i prisni bashkë me lëkurën në copa – vendosini në shtrydhëse…

 • Arteritis Takayasis
  Arteritis Takayasis

  Arteritis Takayasis Eshte nje semundje e rralle kronike, semundje inflamatore kryesisht e aortes dhe te degeve  te saj. Kjo semundje ndikon ne shume tek femrat ne moshat 15-30 vjec. Kjo semundje eshte quajtur dhe semundja e pulsit sepse ka veshtiresi ne zbulimin e pulsit periferik qe ndodh si rezultat i ngushtimit te eneve te gjakut.…

Categories

Archives