Saturday, 23/6/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Kur’ani shëruesi i çdo sëmundje,po po pothuajse nga çdo sëmundje
  Kur’ani shëruesi i çdo sëmundje,po po pothuajse nga çdo sëmundje

  Allahu thotë në Kuran: “O ju njerëz? Juve ju erdhi nga Zoti i juaj këshilla (Kurani) dhe shërimi i asaj që gjendet ne kraharorët tuaj (në zemra), edhe udhëzim e mëshirë për besimtarët.” (Junus, 57) Dërguari i Allahut, salallahu alejhi ue selem, thotë: “Me të vërtetë Allahu nuk ka zbritur sëmundje e të mos ketë…

 • Dhikri i mëngjesit
  Dhikri i mëngjesit

  Dhikri i mëngjesit Leximi i ajetit “El-Kursij”. “Sahihu et-tergib uet-terhib” (1/283) Leximi i sures “El-Ikhlas”, “El-Felek” dhe “En-Nas” tri herë. “Sahihul-Xhami” (4406) dhe “Sahihu et-Tirmidhi” (3/182) “Esbahnë ue esbehal-mulku lil-lah, uel-hamdulilah, ue la ilahe il lAllahu uahdehu la sherike leh lehul-mulku ue lehul-hamdu ue huve ala kul-li shejin kadir. Rabbi eseluke khajra më fi hadhël-jeum…

 • Disa mënyra për shërimin e mësyshit
  Disa mënyra për shërimin e mësyshit

  Njëra nga mënyrat e shërimit është ajo që të vihet dora në kokën e atij që ka marrë mësysh e pastaj të këndohet duaja: (Bismil-lahi erkike, vall-llahu jeshfike min kul-li dain ju’dhike ve min kul-li nefsin ev a’jnin hasi-dinil-lahu jeshfike, bismil-lahi erkike). “Me emrin e All-llahut ta këndoj këtë rukje, All-llahu të shëron nga çdo…

Rukje

Shendeti

Pesë super ushqime që shërojnë migrenën e lodhjen dhe japin energji
Pesë super ushqime që shërojnë migrenën e lodhjen dhe japin energji

Boronicën, jogurtin pa yndyrë, xhenxhefilin, spinaqin dhe pjeprin, nutricionistja Joy Bauer i ka veçuar si top pesë ilaçet natyrore që përmirësojnë kujtesën dhe parandalojnë fryrjen. Me ushqim mund të përmirësoni kujtesën dhe disponimin, të lehtësoni dhimbjet, të ulni nivelin e kolesterolit, të përmirësoni kualitetin e gjumit dhe të mundni migrenën. Me ushqim të duhur do…

Me Shume

Sëmundjet

 • Sëmundjet e syve dhe mos shikimi mirë
  Sëmundjet e syve dhe mos shikimi mirë

  Sëmundjet e syve dhe mos shikimi mirë Gjysmë ore para se të shkoni për të fjetur lyeni kapakët dhe lëkurën e syve me vaj të farës së zezë. Eshtë e preferueshme që njëkohësisht dhe me lyerje të pini dhe përzierjen e cila përbëhet nga një lugë çaji me vaj të farës së zezë në një…

 • Trajtimi i Kollës ne mjekësine tradicionale Kineze
  Trajtimi i Kollës ne mjekësine tradicionale Kineze

  Kolla nuk konsiderohet gjithnjë si problem shëndetësor, megjithëse në disa raste mund të tregojë praninë e problemeve ose infeksionit. Kollitja është një refleks natyror për pastrimin e fytit dhe rrugëve të frymëmarrjes. Nëse kolla nuk largohet brenda pak ditëve, atëherë duhet të shkoni tek mjeku. Trajtimet kundër kollës që realizohen në kushtet e shtëpisë janë…

Categories

Archives