Sunday, 22/7/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Të fundit

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Udhëzimi i Profetit (s.a.u.s.) për trajtimin e frikës dhe të pagjumësisë
  Udhëzimi i Profetit (s.a.u.s.) për trajtimin e frikës dhe të pagjumësisë

  Udhëzimi i Profetit (s.a.u.s.) për trajtimin e frikës dhe të pagjumësisë Tirmidhiu sjell në Sunen-in e tij rrëfimin se, njëherë, Halidi iu ankua Profetit (s.a.u.s.) se nuk flinte mirë natën. Pejgamberi (s.a.u.s.) tha: “Kur të biesh në shtrat, thuaj: Allahumme! Rabbessemauatis-seb‟i, ue ma edhal-let! Ue Rabbel eradine, ue ma ekal-let! Ue Rabbesh-shejatini ue ma edal-let!…

 • Efektet e syrit të keq – A e ke ditur?
  Efektet e syrit të keq – A e ke ditur?

  Efektet e syrit të keq Sheikh Khalid Al-Hibshi (HA) thotë se syri i keq ka një sasi të madhe të demtimit. Ajo ka ndikim në të gjitha fushat e jetës së një personi, në çështjet fetare, çështjet e kësaj bote, karakteristikat morale etj Disa nga efektet janë përmbledhur më poshtë: Efekt në mendjen: IQ, domethënë,…

 • Lutja e cila zgjidh çdo problem! – Hoxhë Elvis Naçi
  Lutja e cila zgjidh çdo problem! – Hoxhë Elvis Naçi

  Lutja e cila zgjidh çdo problem! - Hoxhë Elvis Naçi “LA ILAHE ILA ENTE, SUBHANEKE, INNI KUNTU MINEDH- DHALIMIN” (Nuk ka Zot pos teje. Ti je i pastër nuk ke të meta. Unë i bëra padrejtësi vetes sime). Transmeton Tirmidhiu dhe Hakimi hadithi është sahih https://www.facebook.com/LigjeruesiIslam/videos/498784313826471/

Rukje

Shendeti

Disa shembuj te disa e elementeve kimik qe perdoren ne ushqime te cilat jane te konservuara
Disa shembuj te disa e elementeve kimik qe perdoren ne ushqime te cilat jane te konservuara

Disa shembuj te disa e elementeve kimik qe perdoren ne ushqime te cilat jane te konservuara.  E128- eshte ngjyroses i kuq dhe perdoret te salcicet dhe hamburgeret eshte nje element shume i rrezikshem sepse pas asimilimit ne organizem kthehet ne (Anilina) qe eshte nje substance kanceroze . E951-Aspartame ose L-Alpha-aspartyl-L-phenylalanine-Methylester Kjo eshte nje lloj embelsire…

Me Shume

Sëmundjet

 • Kundër dhimbjeve me ananas ?
  Kundër dhimbjeve me ananas ?

  Më i miri kundër dhimbjeve–ananasi Bromelinën e gjejmë në ananas dhe ndikon mjaft mirë ndaj dhimbjeve. Studiuesit mendojnë se bromalina përpunon proteinat në gjak dhe në këtë mënyrë zvogëlon ndezjet që shkaktojnë dhimbje. Për dallim nga preparatet në barnatore, të cilat si kundra-indikacione mund të kenë dhimbje në stomak dhe probleme me zemrën, bromalina është…

 • Për shërimin e [varrave] plagëve të rënda dhe të lehta
  Për shërimin e [varrave] plagëve të rënda dhe të lehta

  Për shërimin e [varrave] plagëve të rënda dhe të lehta: Një grusht me kokrra të zeza vlohet në një enë me ujë, pastaj me kokrrat e vluara mbulon plagën për 15 minuta ose më tepër, duke lëvizur vendin e saj vetvetiu. Pas kësaj, para se të flejë, lyhet plaga me vaj të kokrrës së zezë…

 • Gurët në tëmth(qeskën e të ithtit), pse shkaktohen?
  Gurët në tëmth(qeskën e të ithtit), pse shkaktohen?

  Gurët në tëmth(qeskën e të ithtit), pse shkaktohen? Formimi i gurëve në tëmth shkaktohet zakonisht nga një tepricë e madhe e kolesterolit në lëngun e tëmthit. Kur njeriu, p.sh., gjatë natës nuk ushqehet, lëngu (vreri) qëndron në qetësi në tëmth. Atëherë kolesteroli kristalizohet dhe pastaj formon gurë të ngjashëm me gurët e vegjël. Obeziteti(mbipesha) dhe…

 • Pse tradhtojnë meshkujt?
  Pse tradhtojnë meshkujt?

  1. Shumica e tradhtive bashkëshortore ndodhin atëherë kur marrëdhëniet bëhen…

Categories

Archives