Tuesday, 14/8/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Si dëbohen xhindët nga shtëpia?
  Si dëbohen xhindët nga shtëpia?

  Përgjigje: Para se të përmend metodat që i kanë përmendur dijetarët për dëbimin e xhindëve nga shtëpia, lus Allahun që kjo të mos jetë një vesvese e shejtanit kundër teje dhe familjes tënde. Po ashtu duhet ta theksoj se mbrojtja e shtëpive tona nga prania e xhindëve arrihet me leximin e Kuranit në vazhdimësi, sepse…

 • Rukje ( sherim me Kuran) për fëmijët
  Rukje ( sherim me Kuran) për fëmijët

  Për shkak të Rukjes gabimisht që u bëhet fëmijëve, e pash të arsyeshme që ta shkruaj mënyrën e saktë të Rukjes që duhet bërë prej nënave duke qenur të bindura se i tërë Kurani është shërim dhe se shërimi është në duar të Allahut. E vëndon dorën e djathë mbi kokën e fëmiut 1.Lexo suren…

Rukje

Shendeti

Ushqimi i freskët – çfarë roli luan për njeriu?
Ushqimi i freskët – çfarë roli luan për njeriu?

Ushqimet që ne i përdorim për çdo ditë, janë të lloj-llojshme: si ushqime të përpunuara, të konservuara dhe, natyrisht, edhe të freskëta. Një prej ushqimet, ndoshta ndër më të domosdoshmit, është edhe buka dhe prodhimet e tjera të drithërave. Megjithëse ushqime të freskëta mund të gjesh në treg sa të duash, mjerisht, shumica e njerëzve,…

Me Shume

Sëmundjet

 • Për shërimin e sëmundjes së sheqerit
  Për shërimin e sëmundjes së sheqerit

   Për shërimin e sëmundjes së sheqerit: Një gotë me kokërr të zezë të ndrydhur, një lugë me kopër [bot. Bimë aromatike, përdoret për gjella] të njomë, gjysmë gote me kokërr të krenit të egër [perime që ka fara djegëse, arab. Habbur-reshad], një gotë me lëvore të bluara të shegës, një gotë me fara të bluara…

 • Maskë për mbylljen e poreve të mëdha
  Maskë për mbylljen e poreve të mëdha

  Më poshtë po ju rekomandojme një maske shumë të mirë për mbylljen e poreve të mëdha: 1 e bardhë veze 1/2 (gjysmë) luge lëng limoni 1/4 domate (në madhësi të vogël) Përgatitja: Pasi të keni pastruar të gjitha farëzat e domates, grijeni hollë në rende. Në një tas rrihni të bardhën e vezës, derisa të…

 • Nekroza dhe llojet e saj
  Nekroza dhe llojet e saj

  Format kryesore të nekrozës Dallohen disa format kryesore të nekrozave, ashtu si edhe disa forma të tjera më të rralla dhe më speciale. Nekroza e njomë (nekroza kolikuative). Ajo zhvillohet kryesisht nga indet e pasura në lipide që përmbajnë shumë yndyma dhe që kanë sistem enzimatik shumë aktiv. Gjithashtu nekroza e njomë zhvillohet në rastet…

Categories

Archives